2024. január 17., szerda

Sült libacomb

 Hozzávalók:


  • libacomb

  • törött bors
  • darált pritamin paprika
  • fokhagyma
  • majoránna




Elkészítés:


A liba nagy kedvencünk.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/liba-leves.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/ludaskasa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/sult-libacomb.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/ludaskasa-ii.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/liba-es-kacsa-szarnyto-gombaval-sutve.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/libamajtorta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/lecsos-libazuza.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/libaleves-es-zoldseges-ludaskasa-zsofi.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/libaporkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/libaleves-es-ludaskasa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/libazsir-sutese.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/04/sult-libaszarnyto.html


Sült libacomb készült.

Az alaposan megtisztított hús bőrét bevagdossuk, hogy a zsír könnyen kisülhessen belőle.

Egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk a combok mindkét oldalát.


Majd egy tepsibe fektetjük a húst és most fűszerezzük.


Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk.



Fokhagymát és darált pritamin paprikát adunk hozzá.



Egy fél pohárka vizet aláöntünk és lefedve sütőben készre sütjük a combokat.


Ha puha a hús, akkor - a fóliát vagy tepsi tetejét levéve - ropogósra piríthatjuk a bőrt.


Krumplipürével és dinsztelt káposztával kínálhatjuk.


A kisült libazsír kenyérre kenve az igazi !