2024. január 4., csütörtök

Lecsós cukkini

Hozzávalók:


  • cukkini


  • olaj/zsír
  • füstölt szalonna
  • füstölt kolbász
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • bors
  • fűszerpaprika
  • cukor



Elkészítés:

A cukkini egyik kedvenc zöldségünk.
Sokféleképpen készítjük.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/cukkini-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/lecsos-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/parolt-cukkini-uborka-brokkoli.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/sajtkremes-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/citromos-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kukoricas-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/kapros-lecsos-cukkini.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/korianderes-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/gombas-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-ratatouille.html


Rendszeresen készítem ezt a lecsós finomságot.

 



A meghámozott cukkinit félkarikákra vágjuk.


Egy kanálka olajon füstölt szalonna zsírját olvasztjuk ki.
Egy darabka bőrke is mehet bele.


A kisült zsírban sütni kezdjük a felkockázott hagymát.


Egy kevés nyers  zöldpaprikát teszünk bele.


Ez a frissesség miatt kerül bele, hiszen még jön a lecsó is.


Egy-két perc kevergetés után megsózzuk és fokhagymával, petrezselyemmel, valamint kakukkfűvel ízesítjük.


Fűszerpaprikát szórunk rá.


Most adjuk hozzá a házi lecsónkat.


Adjuk hozzá a cukkinit is.


Megsózzuk és egy pici cukorral is ízesítjük.


Ne főzzük túl, a cukkini akkor jó, ha még ruganyos.
Füstölt kolbász koronázza meg az ételt.