2024. január 10., szerda

Tárkonyos bárányleves

 Hozzávalók:

  • bárányhús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • babérlevél
  • tárkony
  • szemes bors
  • petrezselyem
  • tejföl
  • liszt
  • tárkonyecet/citrom



Elkészítés:

A bárányt sütve és főzve is szeretjük.

A tárkonyos leves nemcsak húsvétkor kerül elő. 

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/romai-komenyes-baranyborda.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/rozmaringos-barany.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/rozmaringos-barany-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/martinis-barany-szegy-es-labszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/sult-baranyborda.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/barany-labszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/illatos-baranysult.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html


Húsos báránybordából főzünk most.


A húst megmossuk és az inakat eltávolítjuk.




Egy fazékban főzni kezdjük a húst só, tárkony, babérlevél, hagyma, szemes bors, zöldpaprika és paradicsom társaságában.


Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a sárgarépát és a fehérrépát.


Színes zöldpaprikát és petrezselyem levelet is adunk hozzá.


Pár gerezd fokhagymát is beledobunk.


Amikor a bárány teljesen megpuhult, akkor egy kanálka liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.



Citrommal vagy tárkonyecettel savanyíthatjuk az ízét.


A húst könnyen lefejthetjük a csontról.