2022. március 15., kedd

Francia saláta, tojásmentes majonézzel

 Hozzávalók:

  • sárgarépa

  • burgonya
  • alma
  • savanyú/csemege uborka
  • zöldborsó
  • joghurt vagy kefir
  • mustár
  • citrom
  • törött bors
  • cukor
  • olívaolaj


Elkészítés:

A hidegkonyhák elmaradhatatlan szereplője a francia saláta.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/franciasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/tormas-sonkatekercs-francia-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/husveti-franciasalata-torta.html


Most tojásmentes majonézzel készült.

Természetesen lehet kapni tojásmentes majonézt a boltokban, ám ez a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem beszélve arról, hogy  mennyire kevesebb kalóriát tartalmaz. 


Joghurtot simára keverünk mustárral, citromlével, sóval, törött borssal és egy kevés cukorral.


Egy kevés olívaolajat is teszünk bele.



Az apróra vágott almát, főtt burgonyát és sárgarépát, a csemege uborkát, valamint a főtt zöldborsót elkeverjük a sűrű majonézzel.


Megkóstoljuk, és, ha szükséges tovább ízesítjük.
 

Legyen hangsúlyos az íze, hiszen a zöldségek majd magukba szívják az ízeket.


Behűtve kínáljuk.