2022. március 4., péntek

Marhanyak pörkölt

 Hozzávalók:


  • marhanyak

  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • őrölt bors
  • mustár
  • darált pritamin paprika
  • édes chiliszósz
  • olaj/zsír


Elkészítés:


Marhahúsból finom pörkölt készíthető.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/marhaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/currys-marha.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/05/marhahus-karfiollal.html


Különösen zamatos a marhanyak.

A húst nagyobb darabokra vágjuk.



Sóval, törött borssal és zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük.


Kevés zsiradékon körbepirítjuk a húsokat.


Ezután megszórjuk  nagyobb cikkekre vágott hagymával és felcsíkozott friss gyömbérrel.


Mustárt darált pritamint és édes chiliszószt adunk hozzá.

Kevés vízzel felöntjük.


Fedő alatt készre főzzük a pörköltöt.


Főzés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.