2022. március 4., péntek

Töltött cukkini maradék főtt hússal

 Hozzávalók:


  • cukkini

  • főtt csirke/pulyka hús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • újhagyma szár
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • darált pritamin paprika
  • petrezselyem
  • törött bors
  • kapor
  • tejföl


Elkészítés:

Gyakran készítek cukkinit, sütve, rántva, főzeléknek és persze töltve is.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/toltott-cukkini.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/toltott-cukkini.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/toltott-cukkini-es-paradicsom.html


Ezúttal húslevesben főtt maradék hússal töltöttem meg a cukkinit.

Csirke mellehúsát és a pulykanyakról leszedett zamatos húst falatnyira tépkedünk. 



Zöldpaprikát, kápia paprikát, hagymát, fokhagymát, újhagyma szárat és petrezselymet aprítunk.


Összekeverjük a hússal.


Darált pritamin paprikával ízesítjük.



Megsózzuk, darált borsot is teszünk bele.


A megmosott cukkiniket félbevágjuk és kanállal kikaparjuk a magházukat.


A cukkini zsenge belsejét feldaraboljuk és összekeverjük a húsos keverékkel.
 

Egy tepsit  kiolajozunk, kapor szálakat teszünk le és ráfektetjük a cukkinit.
 

A húsos tölteléket a cukkinikbe kanalazzuk.


Ne sajnáljuk a tölteléket, púposan rakjuk meg a kis csónakokat.


Közben tejfölt elkeverünk sóval és aprított kaporral.
Nekem most mélyhűtött kaprom volt, ami tökéletesen megfelelt.


A tejföllel meglocsoljuk a cukkinit.


Újhagyma zöld szárát szórjunk rá.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


A cukkinit éles késsel átszúrva győződhetünk meg arról, hogy a cukkini kellően megpuhult.


Nagyon finom, könnyű ebéd, amelyben kitűnően felhasználtuk a maradék husit.