2022. március 15., kedd

Olaszos sült csirkeszárny

 Hozzávalók:


  • csirkeszárny

  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • oregano
  • fokhagyma
  • sűrített paradicsom
  • olívaolaj




Elkészítés:


Az olaszos fűszerektől a csirke különösen illatos és ízletes lesz.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/olaszos-csirke.html


Egy serpenyőben kevés olívaolajon pár perc alatt áthevítjük a szárított fűszereket, a rozmaringot, az oreganót, a kakukkfüvet, a bazsalikomot.

Zúzott fokhagymát is teszünk bele.



Ezután felöntjük vízzel elkevert sűrű paradicsom pürével és 1-2 perc alatt összefőzzük a mártást.


A megtisztított csirkeszárnyakat jól megsózzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük.


Nyakon öntjük az illatos sűrű paradicsommal.


Fedjük le  tepsit és 180 C fokos sütőben süssük meg a csirkét.
A sütés vége felé vegyük le a fedőt vagy fóliát és süssük szép pirosra a szárnyakat.

Nagyon-nagyon finom így a csirke.