2014. június 5., csütörtök

Virslis savanyú káposzta

Hozzávalók:


  • 1/2 kg virsli
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • paprika
  • paradicsom
  • petrezselyem
  • 8-10 db szegfűbors
  • cayenne-i bors
  • sáfrány
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • 3-4 ek. tejföl 


Elkészítés:


Egyszerű, gyors, finom étel.


Egy ek. olajon feltesszük dinsztelődni a nem túl kicsi darabokra vágott hagymát, színes zöldpaprikát és paradicsomot.
Sárgarépát is tegyünk bele, nagyon feldobja ezt az étel és még több vitaminhoz jutunk.


Egyet keverünk rajta és rátesszük a savanyú káposztát is.


Befűszerezzük szegfűborssal, őrölt fekete borssal, cayenne-i borssal.
Én egy kis sáfrányt is szórtam rá.


10 percig főzzük.
Ekkor egy kis szójaszószt öntünk hozzá.


Összekeverjük és máris beletesszük a karikára vágott jóféle virslit.


Amint a virsli megfő, máris készen van.
A világért se főzzük túl, legyen minden zöldség ropogós.


Ha szeretjük, keverjük össze a tejföllel is.