2014. október 6., hétfő

Kakaós kuglóf

Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 bögre olaj
  • 1/2 bögre liszt
  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek. holland kakaópor




Elkészítés:

Minden hozzávalót előkészítünk.


A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.


A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, a sóval.
Majd hozzáadjuk a lisztet és az olajat, valamint a tejet.
Jól elkeverjük.


Először csak egy kis habot adunk hozzá, azzal elkeverjük, majd lapáttal forgatva, jó levegősen hozzáadjuk a maradék habot.


A vajjal jól kikent kuglóf formába öntjük a tésztát kétharmadát.


A maradék tésztába keverjük a kakaót majd azt a fehér tésztára öntjük.



Villával párszor belekanyarítunk a tésztába, hogy a barna tészta márványosra belekeveredjen a világos tésztába.


50-60 percig sütjük.
Kötőtűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglófunk.




Porcukorra meghintve kínáljuk.