2014. október 17., péntek

Meggyszósz

Hozzávalók:


  • 1/2 kg meggy
  • 1/2 citrom
  • darabka fahéj
  • 10-12 db szegfűszeg
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • édesítőszer/cukor
  • víz






Elkészítés:



Készíthetjük friss, fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből is.

Egy kevés vízbe tesszük a darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, fél citromot karikára vágva és egy csipet sót.

Pár percig forraljuk, majd beleöntjük a meggyet is.
Kevés édesítőt vagy cukrot adunk hozzá.

Amint felforr, behabarjuk a liszttel elkevert, kevés vízzel hígított tejföllel.
Szűrőn keresztül adjuk a mártásba, hogy ne legyen csomós.

Megkóstoljuk, ha kell egy kis citrommal még ízesíthetjük.

Amint felforrt, máris befejezzük a főzést.

Húslevesben főtt marhahús vagy csirkehús mellé kínáljuk.
Mindenfajta más gyümölcsből is készíthetjük.