2014. október 26., vasárnap

Grillezés

Hozzávalók:

Húsok:

  • csirke felső comb
  • pulykamell
  • sertés tarja
  • füstölt főzőkolbász

Zöldségek:

  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • főtt kukorica
  • gomba
  • cukkini

Fűszerek: 

  • olaj
  • fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt kömény




Elkészítés:


Ha grillezés, akkor sokan vagyunk és sokféle ételt készítünk.

A húsokat előző este bepácoljuk.

Csirkecomb mindig van, kicsontozott felső combot szoktunk grillezni, mindenki ezt szereti a legjobban.
A olajba az illatos fűszereket keverjük, a kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, rozmaringot és sok zúzott fokhagymát. Kevés citromos borsot teszünk bele.
A húsokat ebben az olajban pácoljuk másnapig.
Sózni nem kell, majd csak közvetlenül a grillezés előtt szabad besózni.



A pulykamellet és hasonló módon pácoljuk, erre több színes borsot is teszünk.



A tarja pácolajába még kevés majoránnát, őrölt köménymagot is teszünk.
Mustárral és darált erős paprikával is ízesíthetjük.

A pácolajokkal a sütés közben is locsolgatjuk a húsokat, a körbeirdalt kolbászt, illetve a zöldségeket is ezzel kenegetjük.




A főtt kukoricát,  hagymát, paradicsomot, paprikát, gombát, cukkinit folyamatosan kenegetjük sütés közben.



Többféle köretet készítünk, a klasszikus krumplipürétől, párolt rizstől, a jéghidegre hűtött majonézes zöldborsó-kukorica salátán át a friss ecetes, hagymás paprika salátáig.