2014. október 26., vasárnap

Diós, lekváros süti

Hozzávalók:


  • 1 db hajtogatott vajas tészta
  • darált dió
  • darabos dió
  • lekvár
  • kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez





Elkészítés:

Ez a süti a legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető sütik közé tartozik.

Aki szereti a lekvárt, az imádni fogja.

Boltban kapható hajtogatott vajas tésztából készül.
Amennyiben mélyhűtött a tészta, előzőleg fel kell engedni.

Mindent előkészítünk, a sütőt bekapcsoljuk, 170 C fokra, és mire bemelegszik, már készen is lesz a sütink.


Lisztezett alufólián kinyújtjuk a tésztát.


Hosszában osszuk el gondolatban 3 hasábra a tésztát.
A két szélső oszlopnál vágjuk be késsel úgy kb. 2 ujjnyi csíkokra a tésztát.
Ferdén kezdjük és a középső részig vágjuk csak el.


A középső sávba szórjunk bőven diót, majd erre kanalazzuk szeretett lekvárunkat.
Én barack és eperdzsemmel készítettem most!


Majd felülről lefelé haladva, váltakozva hajtsuk a töltelékre a tésztát, mint egy fonatot.


Ha befontuk akkor kenjük be felvert tojással és szórjuk meg egy kevés kristálycukorral.

Nagyobb darabokra vágott dióval koronázzuk meg művünket.


Alufóliával tegyük a sütőlapra, így a kifolyó lekvárt nem kell majd vakarnunk.

Süssük szép pirosra.