2014. október 26., vasárnap

Szalonnakrémes sült pulykacomb

Hozzávalók:


  • pulykacomb
  • füstölt szalonna
  • szalonna bőr
  • 1-2 db hagyma
  • 5-6  gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • bors
  • darált pritamin paprika
  • erős paprikakrém/chili szósz
  • 2-3 paradicsom





Elkészítés:

Sokszor készítek pulykasültet, mert finom, sovány hús.
Szendvicsbe sokkal jobb, mint bármilyen felvágott.
Számtalan fűszerezést próbáltam már, mindegyik bevált.

Most a szalonnakrémes változat volt soron.

Inkább  felső combból készítem ezt az ételt, ha kisebb a comb, lehet 2-3 darabot is megsütni.
A bőre alá szoktam megtölteni, fűszerezni, mert így lesz ízes a hús és a bőrét amúgy sem eszük meg.

Előkészítjük a jóféle füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a darált paprikát, erős paprikát.
Adunk mellé 1-2 zöldpaprikát is s friss íze miatt.


Késes aprítóban összepépesítjük a fenti hozzávalókat.
Kevés sót és borsot adunk hozzá.


A megtisztított, megmosott és szárazra törölt pulykacombok bőrét kezünkkel fellazítjuk és megemeljük, hogy alá tölthessük a krémet.


Helyezzük a húsokat egyenesen a tepsibe, így nem kell külön mosogatnunk.

Egy kicsit megsózzuk és kanállal jó vastagon megtöltjük a combokat.


Visszaigazítjuk a bőrt és a szalonnadarabkával, paradicsommal megdíszítjük.


Az aprítóba  öntünk 2-3 dl vizet -ezzel kiöblítjük a maradék krémet- és a húsra öntjük.


Fóliával lefedjük a tepsit és készre sütjük a pulykát.


Hidegen, melegen egyaránt finom.