2014. október 17., péntek

Csokis szalámi

Hozzávalók:


  • 50 dkg keksz
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 ek. holland kakaópor
  • esetleg pár ek. tej







Elkészítés:



Ez a legegyszerűbb és legfinomabb kekszes süti, amit még Oroszországban tanultam.

Rém könnyű elkészíteni és garantált a siker.

Mindenféle keksz jó hozzá, egyszerű háztartási keksz is megfelel.
A keksz felét kis darabokra tördeljük, a másik felét egy zacskóba tesszük és sodrófával morzsásra törjük.
De ne legyen nagyon apró.

A vajat a cukorral egy lábasban olvadásig hevítjük.
Ne forrjon fel, ha a cukor elolvadt akkor belekeverjük a jó minőségű, sötét kakaóport.

Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön.

Most beletesszük a tojást.
Habosra keverjük.

Végül hozzáadjuk a nagyobb darabra tört kekszet, majd a kicsi darabokra törteket is.


Ha nagyon száraz lenne, akkor egy gondolatnyi tejet keverhetünk hozzá, hogy összeálljon a massza.

Egy alufóliára halmozzuk a fele adag tésztát és henger alakúra formázzuk.
A maradék masszából egy második szalámit gyártunk.

A fóliát szorosan lezárjuk és a hűtőben egy éjszakára hűlni hagyjuk.

Kínáláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.