2016. november 20., vasárnap

Fruzsi narancslevese

Hozzávalók:


  • 4-5 db narancs
  • 1,5 liter 100 %-os narancslé
  • 1-2 db fahéjrúd
  • 8-10 db szegfűszeg
  • mazsola
  • cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • mazsola 
  • tejszínhab





Elkészítés:


A jól megmosott narancsok húsát kivágjuk és falatnyi darabokra vágjuk.


A lecsorgó levet fogjuk fel és adjuk a narancsléhez.

A narancslevet forraljuk fel.



Adjunk hozzá reszelt narancshéjat, szegfűszeget és egy csipet sót.
Kevés cukorral édesítsük be.

Dobjunk bele a fahéjat is.

Egy kevés narancslében keverjük el a pudingport.


Keverjük a pudingot a levesbe és kevergetve forraljuk fel.


Pár perc múlva a leves besűrűsödik, ekkor tegyük bele a narancs darabokat is.
Készen is van, vegyük le a tűzről.



Hűtsük jól le tálalás előtt.


Tejszínhabbal tálaljuk.