2016. november 1., kedd

Sárgarépás, zöldhagymás bulgur

Hozzávalók:


  • sárgarépa
  • zöldhagyma
  • bulgur
  • 2 db leveskocka
  • bors
  • vaj



Elkészítés:






A bulgur isteni étel, jó, hogy mostanában mindenütt lehet már kapni.

A sárgarépát apró kockára vágjuk.


Egy kis fazékban kevés vízzel, 2 leveskocka társaságában megfőzzük a répát.
Nem kell agyonfőzni, legyen kicsit roppanós.


Az újhagymát felkarikázzuk.


Előkészítjük a bulgurt.




A bulgurt beleöntjük a répás lébe.

Elkeverjük, majd a tűzről levesszük és fedővel lefedve kb. fél óra alatt hagyjuk, hogy a bulgur is megpuhuljon.


Szűrjük le a bulgurt és a répát.


Darabka vajat, frissen őrölt borsot és sót keverünk bele.


Végül hozzáadjuk a zöldhagymát.
Ettől nagyon friss, üde íze lesz a köretnek.


Bármilyen sült hús, hal mellé kínálhatjuk.
Nagyon egészséges köret.