2016. november 20., vasárnap

Görög csirke rizzsel

Hozzávalók:


  • burgonya
  • hagyma
  • rizs
  • gomba 
  • olaj
  • csirke
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bors
  • oregano
  • fokhagyma
  • citrom 



Elkészítés:


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gorog-csirke.html


Kicsit másképp készítettem el régi kedvenc egytálételemet.
Ezúttal rizs is került bele.


Először megpirítjuk a felszeletelt gombát.


Zsiradék nélkül egy wokban vagy teflonban kevergetve sütjük amíg a leve el nem fő.


Ekkor megsózzuk és egy kevés oregánoval megszórjuk.


Félretesszük.


A hagymát nem túl vékonyan felkarikázzuk.


A megtisztított nyers burgonyát karikára vágjuk.


Egy kanálka olajjal kikenjük a tepsit és egy réteg burgonyával leterítjük.
Sózzuk, borsozzuk.


Rászórjuk a hagymát.


Ráterítjük a gombát.


Kevés rizst szórunk rá.


Vizet is öntünk bele.


Hagymával beterítjük.


Burgonya karikákkal befedjük.
Sózzuk, borsozzuk.


Csirkecombokat  megtisztítjuk, lemossuk, megszárítjuk.
Megsózzuk és illatos fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel megszórjuk.
A csirkét is a tepsibe tesszük.


Egy szép citrom levét kifacsarjuk.


Jó sok fokhagymát nyomunk a citromlébe.


1-1.5 dl vízzel felöntjük, összekeverjük .


A csirkére locsoljuk egyenletesen a fűszeres vizet.


Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a csirkéket.
Ezalatt a burgonya és a rizs is puhára fő.


Nagyon finom, illatos egytálétel.
Előre is összerakhatjuk és a tálalás előtt süssük készre.



Kínáljuk fejes salátával vagy ecetes paprika salátával.