2017. november 19., vasárnap

Rozmaringos sült pulykacomb

Hozzávalók:


  • pulykacomb
  • szárított rozmaring
  • friss rozmaring
  • római kömény
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • olaj






Elkészítés:


Kedvencem a pulykasült.
Ízletes, sovány hús és ráadásul roppant kiadós.
A megmaradt húst szendvicsbe teszem másnap.
Sokkal jobb, mint egy felvágott... és legalább tudom, hogy mi van benne...

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/sult-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/pulykacomb-zoldseggel-sutve.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/05/romai-komenyes-kakukkfuves-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-illatos-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/szalonnakremes-sult-pulykacomb.html?m=0

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/szilvas-afonyas-pulykacomb.html


A megmosott pulyka felső combokat egyenesen a kiolajozott tepsibe teszem, amire már egy-két friss ág rozmaringot fektettem le.

Először a nem bőrös felüket fűszerezem be sóval, kakukkfűvel, szárított rozmaringgal és római köménnyel.


Majd megfordítom a húst és a kezemmel fellazítom a bőrt.
A bőr alatt is jól megsózom és befűszerezem.


Vastagra vágott hagyma karikákat, fokhagyma darabokat, paradicsomot  és friss rozmaring ágakat is dugok bele.

A bőrt visszaigazítjuk, kívül is fűszerezünk, majd 180-200 C fokos sütőben puhára sütjük a húst.






Pikáns sült gombával adtam mellé.



Rizzsel töltött paradicsommal és sült cukkinivel tálaltam.


Nagyon finom zamatos húsi.


Majonézes mexikói saláta is járt mellé.