2021. július 11., vasárnap

Kotlet, tojásmentes vagdalt

 Hozzávalók:

  • kb.1 kg darált sertés hús

  • 1-2 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl víz
  • törött bors
  • 2 db vizes zsemle
  • liszt
  • olaj


Elkészítés:


Finom vagdalt készült tojásmentes változatban.

A zsemlét hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk és krumplitörővel összetörjük.



A darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával és fokhagymával.
Fűszerezzük sóval, törött borssal.
 

Kb. 1-1,5 dl hideg vízzel jól összedolgozzuk.


Gombócokat formálunk, lisztben átforgatjuk, majd ellapítjuk.


Lerázzuk a fölösleges lisztet és olajban mindkét oldalon pirosra sütjük a húst.






Ez az étel orosz recept szerint készült.
Régebbi moszkvai látogatások alatt nagyon gyakran ettünk ilyen finom húspogácsát.

Bármilyen körettel vagy csak magában elnassolva finom csemege.