2021. július 14., szerda

Céklás zöldségleves tortellinivel

Hozzávalók:


  • sárgarépa 
  • fehérrépa
  • cékla
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • pritamin paprika
  • petrezselyem
  • kelkáposzta
  • lila káposzta
  • burgonya
  • citrom
  • kovászos uborka
  • kapribogyó
tortellini





Elkészítés:

Ez aztán az igazi zöldségleves.
Belekerült minden, ami itthon volt.
Elkészíthető bármilyen más zöldséggel is, de a cékla, az uborka, citrom, valamint a kapribogyó maradjon benne, mert az adja meg a leves pikáns jellegét.

Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket.


A céklát hámozzuk meg és vágjuk darabokra.


Egy nagy fazékban forraljunk vizet, tegyük bele a felkockázott hagymát és a céklát.
 

Karikázzuk fel a gyökérzöldségeket.


Adjuk a céklához.


Sózzuk meg és főzzük közepes lángon.


Közben készítsük elő a kelkáposztát.


Vágjuk apróra a paradicsomot, paprikákat, fokhagymát.


Lila káposzta is került bele.


Beletesszük ezeket a zöldségeket is a fazékba.
Tovább főzzük.


Tisztítsuk meg és vágjuk kockára a burgonyát is.


A friss pikáns ízt a citrom, a kapribogyó és a kovászos vagy sós/ecetes uborka adja meg.
 

Tegyük bele a kelkáposztát.


Végül adjuk hozzá a burgonyát.
A vizet folyamatosan adagoljuk.


Legvégül a savanyú ízeket tesszük bele.


Tálalás előtt vágott petrezselyemmel meghintjük.
 

Külön kifőzött hússal vagy sajttal töltött tortellinivel dúsíthatjuk.





Nagyon tartalmas és vitamindús leveske.