2021. július 14., szerda

Citromos hekk

 Hozzávalók:

hekktörzs

  • törött bors
  • citrom
  • gyömbér
  • szójaszósz
  • szezámolaj
  • vaj




Elkészítés:


Könnyen elkészíthető és finom halétel.


A halat megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, uszonyokat levagdossuk.


Először a hal belsejét fűszerezzük be sóval, törött borssal.
 

Citrom karikákat és friss gyömbér karikákat teszünk a hal belsejébe.


Összehajtjuk a hal két oldalát, kivajazott tepsibe fektetjük és kívül is besózzuk, borsozzuk.
Nagyon kevés szezámolajjal megspricceljük.

A szezámolaj roppant erős aromájú, éppen csak egy keveset szabad használni belőle.


Citromot és gyömbért teszünk a hekk tetejére is.


Sütőben 180 C fokon megsütjük a halat.








Bármilyen körettel kínálhatjuk, de egy szelet friss kenyérrel is fogyasztható.