2021. július 15., csütörtök

Ananászos édes-savanyú csirke

 Hozzávalók:


  • csirkecomb filé

  • vörös hagyma
  • lila hagyma
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • olíva olaj
  • szójaszósz
  • halszósz
  • osztrigaszósz
  • hoisin mártás
  • édes chili szósz
  • sűrített paradicsom
  • rizsecet
  • csillagánizs
  • kínai ötfűszer
  • ananász konzerv


Elkészítés:


Nagy kedvencünk ez a zöldségekkel teli izgalmas étel.

Gyakran készítjük, mindig kicsit másképpen.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html

Most csirkecomb filéből készült, amelyet lebőrözünk és falatnyi darabokra vágunk.



Elkészítjük a pácot, amelyben van szójaszósz, halszósz, osztrigaszósz, hoisin mártás, édes chili szósz, sűrített paradicsom, rizsecet, csillagánizs, kínai ötfűszer.


Összekeverjük a fűszereket.


Jól belemasszírozzuk a csirkét a szószba.


Félretesszük a hűtőbe legalább egy fél órára.


Közben feldaraboljuk a hagymát, lila hagymát, új hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zöldpaprikát és kápia paprikát.


Egy tálban összekeverjük a zöldségeket.


Sóval, borssal, kínai ötfűszerrel meghintjük.


Egy wokban kevés olívaolajon sütni kezdjük a korábban bepácolt csirkehúst.
Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségek egy részét.
 

Felöntjük paradicsomlével vagy vízzel hígított sűrített paradicsommal.


Hozzáöntjük az ananász konzervek levét is.
Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, hiszen már a szójaszósz is ízesítette.
A főzés vége felé beletesszük a maradék zöldségeket is, így marad roppanós elem is a raguban.


1-2 perc múlva beletesszük az ananász darabokat is.


Összeforraljuk és készen van.
Rizzsel, tésztával kínáljuk.
Mi szeretjük hozzá az édes-savanyú zöldségeket is. (lásd előző recept)