2021. július 14., szerda

Cukkinis, sárgarépás bulgur

 Hozzávalók:

  • cukkini

  • sárgarépa
  • zöldhagyma
  • fokhagyma
  • kapor
  • petrezselyem
  • tojás
  • törött bors
  • fokhagymapor
  • bulgur
  • olíva olaj


Elkészítés:


Nagyon nagyon egyszerű és csodálatosan finom étel.

A megmosott cukkinit és megtisztított sárgarépát lereszeljük. 


Friss kaprot és petrezselymet  aprítunk össze.


Újhagyma zöld szárát felkarikázzuk.


A reszelt sárgarépával összekeverjük és fokhagymát nyomunk rá.


Megsózzuk, törött borsot és még egy kevés fokhagymaport szórunk rá.


Közben a bulgurt forró vízzel leöntjük és hagyjuk megduzzadni.
Majd leszűrjük és a többi zöldséghez keverjük.


Hozzáadjuk a reszelt cukkinit is.


Összedolgozzuk a tojásokkal.
Megízleljük, ha kell sózzuk.


Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és erre fektetjük a zöldséges gombócokat.
 

Lapítsuk le a halmokat.


Olívaolajjal kissé meglocsoljuk, majd sütőben 170-180 C fokon megsütjük.


Bármilyen más zöldséggel is nagyszerűen működik ez a recept.


Nagyon finom, harmonikus csemege, amit akár magában is elnassolhatunk.
Én a citromos hekkhez kínáltam köretként.