2021. július 26., hétfő

Pacalpörkölt

 Hozzávalók:

  • marhapacal

  • zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin paprika
  • paradicsom





Elkészítés:


Ismét pacalt készítettem.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/nagyi-pacalporkoltje.html

Nyers vagy előfőzött pacalból is készülhet ez az étel.

Az előfőzött pacalt többször, váltott vízben főzzük, amíg puha nem lesz. 


A főzővizet mindig öntsük le és kezdjük újra hideg vízben a főzést.


Ha ezzel megvagyunk, akkor jóféle sertészsíron hagymát dinsztelünk.


Fokhagymát, darált pritamin paprikát, törött borsot és paradicsomot adunk hozzá.


Beletesszük a megfőzött és leszűrt pacalt is.
 

Elkeverjük és megsózzuk.


Őrölt köménnyel és egy kevés majoránnával is megszórjuk.


Fűszerpaprikát adunk hozzá.


Vízzel felöntjük és készre főzzük.


Általában főtt krumplival és kovászos uborkával kínáljuk.


A burgonyát bele is főzhetjük a pörköltünkbe.