2021. július 26., hétfő

Tonhal fasírt

 Hozzávalók:

  • tonhal

  • hagyma
  • fokhagyma
  • darált pritaminpaprika
  • kenyér
  • tej
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors


Elkészítés:


A tonhal szerintem igen száraz hal, ezért inkább vagdaltnak dolgoztam fel.


A hal szeleteket feldaraboljuk.
Késes aprítóval pépesítjük.


Kenyeret áztatunk tejbe, majd kinyomkodjuk és burgonyatörővel összenyomjuk.


A kenyeret a halhoz adjuk, majd fűszerezzük apróra vágott hagymával, fokhagymával, darált pritamin paprikával, sóval és borssal.



Tojást és apróra vágott petrezselymet is tegyünk bele.


Kezünkkel fasírt formára gömbölyítjük a masszát és zsemlemorzsában megforgatjuk.


Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.


Nagyon ízletes vagdaltot kapunk.
Jól áll neki bármilyen mártás vagy csupán egy jóféle majonéz.


Salátával vagy más könnyű körettel kínáljuk.