2013. január 27., vasárnap

Mazsolás, diós káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta
  • 3-4 db újhagyma
  • 1-2 db kápia paprika
  • 2-3 db sárgarépa
  • mazsola
  • dió
  • olívaolaj
  • 2 ek. fehérbor ecet
  • bors
  • édesítő




Elkészítés:


A megtisztított káposztát szép vékony szálakra vágjuk és egy nagy salátástálba tesszük.


A szép piros színű kápia paprikát is csíkokra vágjuk.
A sárgarépát uborka gyaluval keskeny karikára gyaluljuk.

Az újhagymát karikára vágjuk.
Mindent a káposztához teszünk.

Beleszórjuk a mazsolát.

Olívaolajjal, borecettel, pici sóval, édesítővel ízesítjük.
Jól összeforgatjuk.



A végén rászórjuk a száraz teflon edényben megpirított diót is.
Lehűtjük a salátát.

Vacsora salátának vagy köretnek kínáljuk.