2020. április 11., szombat

Sült csülök

Hozzávalók:


  • sertés csülök
  • hagyma
  • zsír
  • fokhagyma
  • habanero csípős paprika szósz
  • édes chili szósz
  • őrölt római kömény



Elkészítés:



Igazi csemege.


A sós vízben, egy egész hagyma társaságában puhára főzött csülköt lecsepegtetjük.
Bőrös felével lefelé egy tepsibe tesszük, megsózzuk és zúzott fokhagymával bekenjük.


Édes chili szósszal és jó csípős habanéro paprika krémmel meglocsoljuk.


Megfordítjuk bőrös felével felfelé, itt is sózzuk, fűszerezzük és olvasztott zsírt öntünk rá.


Őrölt római köményt is szórunk rá.


Sütőben 190-200 C fokon szép pirosra, ropogósra sütjük.




Savanyúsággal, krumplipürével az igazi.
Szeletelve hidegen is felhasználhatjuk szendvicsbe téve.