2020. április 11., szombat

Kacsazúza kínai fűszerezéssel

Hozzávalók:


  • kacsazúza
  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • libazsír
  • kínai ötfűszer
  • szójaszósz
  • szezámolaj
  • thai citromfű
  • őrölt koriander


Elkészítés:





Csirke, kacsa, liba, pulyka mindegyiknek szeretjük a zúzáját.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/eszterhazy-zuza.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/husveti-zuzaleves-pakcsojjal.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/06/kacsazuza-romai-komennyel-curryvel-es.html


Most kacsazúzából készítettem távol keleti ihletésű ételt.


A megtisztított zúzát falatnyira felvágjuk.


Hagymát, újhagymát, fokhagymát, gyömbért és thai citromfüvet fogunk felhasználni.


Egy kevés libazsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát.


A fokhagymát és a gyömbért vágjuk apróra.


A citromfüvet kissé verjük szét a klopfolóval.


Tegyük a fokhagymát, a gyömbért és a citromfüvet a hagymához.


Mehet bele a zúza is.


Szórjuk rá az őrölt koriandert, az ötfűszert.


Szójaszószt és kevés szezámolajat öntsünk bele.
Kóstoljuk meg, ha kell majd sózzunk utána.


Kevés víz hozzáadásával kis lángon főzzük puhára a zúzát.
Rizzsel, tésztával kínálhatjuk.