2020. április 11., szombat

Gombás burgonya

Hozzávalók:


  • shitakee gomba
  • póréhagyma
  • újhagyma
  • lila hagyma
  • kaliforniai paprika
  • fokhagyma
  • burgonya
  • olaj vagy libazsír





Elkészítés:

Nagyon egyszerű és nagyon finom köret, akár maradék főtt burgonyából is készíthetjük.

Előkészítjük a hozzávalókat és külön-külön megpirítjuk.

Az ízletes gombát egy kanál olajon vagy finom libazsíron wookban megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
Félretesszük.


A wookba tegyünk egy újabb kanál olajat/zsírt és süssük meg a hagymákat.


Közben egy másik edényben a főtt burgonyát egy kevés olajon körbepirítjuk.
Megsózzuk.


A sült hagymához adjuk hozzá a szép színes kaliforniai paprikát is és pirítsuk tovább.


Sózzuk meg és tegyük bele a fokhagymát is.


Végül keverjük össze a burgonyával.


Salátával magában vagy sültek mellé köretnek kínálhatjuk.