2020. április 11., szombat

Svéd babsaláta

Hozzávalók:


  • babkonzerv
  • olaj 
  • paradicsompüré
  • babérlevél
  • hagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • citrom
  • újhagyma
  • pici cukor
  • bors



Elkészítés:



Úgy készül mint a svéd gomba saláta.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/sved-gombasalata.html

Pillanatok alatt elkészül, ha konzerv babot használunk.


A babot leöblítjük és leszűrjük.


Kevés olajon hagymát dinsztelünk.


Őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és babérlevelet adunk hozzá.


Beletesszük a paradicsompürét.


Frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük.


A citrom levét is hozzáöntjük.
Sózzuk és egy kevés cukrot is teszünk bele.


Amint jól összeforrt a mártás beletesszük a babot is.


Kihűtve, újhagymával megszórva kínáljuk.