2020. július 17., péntek

Lecsós libazúza

Hozzávalók:


  • libazúza
  • hagyma
  • libazsír
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • csipet cukor
  • füstölt kolbász





Elkészítés:

Finom nyári étel.

A zúzát megtisztítjuk, jól megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk.


Egy kis libazsíron dinsztelni kezdjük a nem túl apróra felaprított hagymát.


Közben felvágjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és egy kis csípős paprikát is tehetünk bele.


Hozzáadjuk a hagymához.


Pár percig sütjük, de nem kell tovább puhítani.
Levesszük a tűzről és beletesszük a fűszerpaprikát.


Jó elkeverjük, majd egy külön edénybe átszedjük a lecsó nagy részét és félretesszük.


A jóféle füstölt kolbászról eltávolítjuk a bőrét.
Ezt egy pillanat alatt elvégezhetjük, ha a csap alá tartjuk és meleg vizet folyatunk rá.
Hosszában késsel felvágjuk a bőrt és máris szépen lehúzhatjuk a kolbászról.
Ugyanígy húzzuk le pl. a lecsókolbászról is.



A lábasban maradt kevéske lecsós alapba tesszük a zúzát, kissé megsózzuk.
Majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.


Kis lángon főzzük puhára a zúzát.


Ha szükséges főzés közben egy kevés vizet adjunk hozzá.


Ha puha a zúza, keverjük bele a félretett lecsót.
Forraljuk össze, sózzuk és egy csipet cukrot is tegyünk bele a paradicsom savasságát ellensúlyozandó.


Így elkészítve a zúza ízletes, puha lesz, míg a lecsó roppanós, üde marad.


Finom friss kenyérrel vagy például tarhonyával kínálhatjuk.