2020. július 14., kedd

Sütőtökös, szilvás csirkecomb

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • sütőtök
  • lila hagyma
  • szilva
  • bors
  • kakukkfű
  • provanszi fűszerkeverék
  • fokhagyma
  • őrölt fahéj






Elkészítés:

A csirke gyümölccsel nagyon ütős kombináció.

Tepsiben készül nagyon egyszerűen.

A sütőtököt meghámozzuk és felszeleteljük.

A kiolajozott tepsit körberakjuk a tökszeletekkel.


Az összes többi hozzávalót a tepsi közepébe halmozzuk.


A megtisztított csirkecombot besózzuk, fűszerezzük  törött borssal, kakukkfűvel vagy provánszi fűszerkeverékkel.


Kimagozott szilvát és apró lila hagymát teszünk bőségesen a hús köré.


Fokhagyma darabokat is szórunk bele.


Végül őrölt fahéjjal bőségesen megszórjuk az ételt.


180 C fokos sütőben megsütjük a pecsenyét.


Hihetetlen finom fahéj illat lengi be a konyhát.


A sült hagyma, a sült tök isteni körete a csirkének.


A szilva krémes, pikáns ízeket ad az ételnek.


Természetesen más gyümölccsel és fűszerekkel is működik ez a recept.
Egy kis krumplipürével tálalva mennyei lakoma.