2022. július 7., csütörtök

Citromos sült csirkeszárny

 Hozzávalók:


  • csirkeszárny


  • citrom
  • fokhagyma
  • füstölt paprika
  • törött bors
  • gyömbér
  • olívaolaj
  • koriander levél
  • édes chili mártás


Elkészítés:


A csirkeszárnyat sokféleképpen fűszerezhetjük.

Ezúttal egy finom tepsis változatot készítünk.

A megmosott, jól megtisztított szárnyakat besózzuk.

Az olívaolajba tesszük a törött borsot, zúzott fokhagymát, füstölt paprikát, gyömbért és koriander levelet.


Némi édes chili szószt is teszünk bele.


Jól elkeverjük a fűszereket.


A szárnyakat alaposan beleforgatjuk a pácba.


Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és citrom szeletekkel beterítjük.

Ráhelyezzük a szárnyakat is.


Citromlével meglocsoljuk a csirkéket és rászórjuk a citrom darabokat is.


180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.


Legyen jó ropogós a csirke.