2023. január 31., kedd

Fejtős bableves

Hozzávalók:


  • fejtős bab

  • csontos pulyka felsőcomb
  • füstölt kolbász
  • debreceni kolbász
  • hagyma
  • fokhagyma
  • cseresznyepaprika
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller gumó
  • zeller szár
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritaminpaprika
  • törött bors
  • ételízesítő


Elkészítés:


A bablevest minden formájában szeretjük.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/fejtos-bableves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/fejtos-bableves-csulokkel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/11/fejtos-bableves-kacsa-farhattal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/paradicsomos-habart-bableves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/csulkos-kormos-bableves.html


Ezúttal pulyka felsőcombból készítettük. 



Egy fazékba tesszük a feldarabolt pulykahúst, a lefaragott csontot és a bőrt is.
Később a bőrt eltávolítjuk.


Öntsük fel vízzel a húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát és csípős paprikát teszünk bele.
Megsózzuk és törött borssal fűszerezzük.
Csendesen főzzük.


Előkészítjük a zöldségeket.



A megmosott sárgarépát, fehérrépát, zellert felaprítjuk és a levesbe tesszük.


Finom füstölt házi kolbászt is teszünk bele.
Nagyon jó ízt ad az ételnek.


Fejtős babot teszünk bele.


Ha fagyasztott, akkor nem kell kiengedni, fagyottan menjen a levesbe.



Paradicsomot, zöldpaprikát és darált pritamin paprikát adunk hozzá.


Kevés ételízesítőt, törött borsot szórunk rá.


Zellerszár és zellerlevél menjen bele bőségesen.


A legvégén  jófajta debreceni kolbászt karikázunk a levesbe.
Tegyünk bele fűszerpaprikát is, legyen szép a színe.
 

Újra felforraljuk a levest, és tálalható.
Tejföllel és kevés ecettel savanyíthatjuk.