2023. január 31., kedd

Hagymás csicseriborsó és bab

 Hozzávalók:

  • hagyma 

  • olaj
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • konzerv csicseriborsó
  • konzerv vörösbab
  • törött bors
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • oreganó
  • vörösbor ecet/balzsamecet


Elkészítés:


Finom, tartalmas köretek készülhetnek gyorsan a konzerv babokból.

Egy a fontos, hogy használat előtt folyó vízzel alaposan öblítsük le a levét.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/hagymas-bab-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/hagymas-bab.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sved-babsalata.html


Most egy kis csicseriborsóval gazdagítottuk a babot. 

Kevés olajon hagymát kezdünk dinsztelni.

        

Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.


Utána a zöldpaprika és a  kápia paprika következik.


Sózzuk, szórjunk rá bazsalikomot, oregánót, törött borsot és fokhagymaport.


Szűrjük le és alaposan öblítsük át a konzerv csicseriborsót.


Ugyanígy öblítsük át a konzerv vörösbabot is.



Várjuk meg amíg összerottyan a zöldségalap.


Most keverjük bele a babot és a csicseriborsót.


Öntsünk rá vörösbor ecetet vagy jóféle balzsamecetet.


Egyet forraljunk az ételen.


Máris elkészült a finom és tápláló köretünk.