2023. január 8., vasárnap

Paradicsomos rakott zöldbab

 Hozzávalók:


  • zöldbab

  • paradicsom
  • koktél paradicsom
  • rizs
  • füstölt kolbász
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • tejföl
  • darált pritaminpaprika
  • olaj/zsír
  • zsemlemorzsa



Elkészítés:


A zöldbabot rakottan is megsüthetjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/rakott-zoldbab.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sajtos-rakott-zoldbab.html


Ezúttal egy kis paradicsommal készítjük.

Forrásban lévő sós, ételízesítős vízben puhára főzzük a zöldbabot.

Ha nincs friss babunk, tökéletesen megfelel a fagyasztott is.


Egy tepsit kizsírozunk vagy kiolajozunk  és zsemlemorzsával megszórunk.
Rátesszük a leszűrt bab felét.



Szép érett paradicsom szeletekkel beborítjuk a tetejét.


Megsózzuk és fokhagyma darabkákat is teszünk rá.


Időközben külön edényben vagy a mikróban megfőzzük a sóval ízesített rizst.
Megfelel a maradék főtt rizs is.

A rizs felét a paradicsomos rétegre terítjük.


Füstölt kolbász karikákat teszünk a rizsre.


Befedjük a maradék rizzsel.


Rásimítjuk a maradék zöldbabot  is.


Tejfölt elkeverünk darált pritaminpaprikával.
Sózni nem kell, mert a paprikát sóban tettük el.

A darált paprikánál egyszerűbb receptet nem ismerek.
Javaslom mindenkinek, hogy készítse el ezt a remek fűszert, mert szinte minden ételhez csodásan illik.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/nagyi-hazi-daralt-kapia-paprikaja.html



Az ízes tejföllel aztán befedjük a babot.


Félbevágott koktél paradicsommal megkoronázzuk az ételt.


180 C fokos sütőben rövid idő alatt átsütjük az ételt.