2023. október 28., szombat

Gombás lepény

 Hozzávalók:


  • gomba

  • újhagyma
  • lila hagyma
  • burgonya
  • petrezselyem
  • tojás
  • fokhagymapor
  • liszt
  • olaj
  • törött bors
  • tejföl



Elkészítés:

Szeretjük a gombával készített tócsnikat, lepényeket.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/gombas-tocsni.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/gombas-vagdalt.html


A gombát megtisztítjuk.


Lereszeljük a gombát.



Lila hagymát és újhagyma szárat aprítunk fel.


Sok petrezselymet is apróra vágunk.




Összekeverjük a lereszelt gombát a felaprított zöldségekkel.
Megsózzuk, törött borssal és fokhagymaporral fűszerezzük.
 

Lisztet adunk hozzá


Burgonyát  reszelünk le.


Összekeverjük a fűszeres gombával.


Két tojást adunk hozzá.
Elkeverjük.
Az állaga körülbelül olyan, mint a jó sűrű nokedli tésztának.


Kiolajozott tepsibe simítjuk a masszát.


180-200 C fokos sütőben készre sütjük a lepényt.



Nem kell túl sütni, legyen kicsit szaftos.


Tálaláskor finom sűrű tejföllel kínáljuk.


Ehetjük csak magában, mint a lángost vagy köretként is kínálhatjuk.

A képen sült gomba mellé fogyasztottuk.