2023. október 28., szombat

Rakott, sült grízes tészta

 Hozzávalók:


  • hosszú metélt

  • zsír/olaj
  • búzadara
  • lekvár
  • kristálycukor




Elkészítés:


Nagyon szeretjük az édes sült tésztákat.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/rakott-sult-teszta.htm

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/turos-lekvaros-sult-teszta-habbal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/szilvas-sult-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/morzsas-teszta.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/grizes-teszta.html


Kevés zsíron kevergetve megpirítjuk a búzadarát.

Megsózzuk, legyen mindig érezhető a kicsit sós íz.

Ha elértük a kívánt színt, akkor egy kis pohár vizet öntünk rá, addig kevergetjük, amíg a dara felszívja a vizet.



Kifőzzük a hosszú metéltet, leszűrjük és olajjal vagy zsírral elkeverjük.
A tésztát is megsózzuk.


A tésztát és a grízt összekeverjük.


Kiolajozott tepsibe terítjük a tészta felét.




Tetszés szerinti lekvárral jól megkenjük.


Ráterítjük a maradék tésztát és kristálycukorral megszórjuk.


180 C fokos sütőben megpirítjuk a tésztát.


A tetején a cukor finom ropogósra sül.


Tálaláskor porcukorral és még több lekvárral kínálhatjuk.


Csodás recept a maradék tészta felhasználására is.
Pillanatok alatt összedobható és laktató levesek után isteni fogás.
A gyerekek nagyon szeretik.