2015. július 11., szombat

Kelkáposztás, burgonyás sült csirke

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felső comb
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 6-8 db burgonya
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db zöldpaprika
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors
  • petrezselyem
  • 2 ek. olaj


Elkészítés:






Finom egytálétel, gyorsan összerakható.

1 ek. olajjal kikenjük a tepsit.
Beletesszük a jól megmosott cikkekre vágott kelkáposztát.
Megsózzuk, borsozzuk és köménymaggal megszórjuk.


A csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és egy tepsibe téve megsózzuk, borsozzuk és köménymaggal megszórjuk.
A másik kanál olajban megforgatjuk.



A bőre alá fokhagyma gerezdet dugdosunk.


Rátesszük a combokat a kelkáposztára.
Megtisztított burgonyát gerezdekre vágjuk és a tepsi szélére, a hús közé rakjuk.
Kicsit megsózzuk.
Fokhagymát is szórunk közé.
Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedjük.


Zöldpaprika szeleteket és petrezselyem zöldet is teszünk rá.


Sütőben 180-200 C fokon megsütjük.


Ha puha a hús, levesszük a fóliát és pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.


Nagyon finom lesz a sült burgonya, eleve tegyünk bele bőven.


Jó szaftos marad a csirke is.