2015. július 11., szombat

Meggyes bögrés mákos

Hozzávalók:


  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • őrölt fahéj
  • 50 dkg magozott meggy



Elkészítés:



A bögrés mákos süti családunk nagy kedvence:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/bogres-makos.html

Most egy kicsit megbolondítottuk a friss meggyel.

Mindent előkészítünk és ezután már pillanatok alatt elkészül a süti.

A 10 dkg vajat teszünk a keverőtálba.


Hozzáadjuk a 10 dkg cukrot.


Előkészítjük a bögre mákot.
Ugyanazt a bögrét használjuk mércének.
Nem kell közben elmosni.


Előkészítjük a bögre lisztet is amibe a sütőport és a csipet sót belekevertük.


Végül egy bögre tejet is öntünk a bögrébe.


A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.


Váltakozva kanalanként belekeverjük a lisztet,

a tejet,



és a mákot.


Ízesítjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
Én szeretek jó sok fahéjat tenni bele, hogy finom illatos legyen a sütim.


Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.


A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk és tésztára szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon készre sütjük.
Kb. 40-50 perc.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a tészta.


Porcukorral meghintve kínáljuk.


Hamar elfogy.


Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom házi sütemény.