2015. július 11., szombat

Zsenge, kapros tök

Hozzávalók:

  • zsenge friss új tök
  • 1 db hagyma
  • 1 db pritamin/kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • fokhagyma
  • kapor
  • tejföl
  • 1-2 ek. olívaolaj





Elkészítés:







Az idei első friss tökből egy kis üde köretet készítettem.



Az olívaolajon megfuttatjuk a hosszában szeletekre vágott hagymát és a csíkokra vágott szép piros színű paprikát.
Én a kápia paprikát szeretem a legjobban, de lehet pritamin vagy kaliforniai paprikából is készíteni.
Lényeg, hogy szép piros legyen.


Máris mehet bele a meghámozott, karikára vágott tök is.
Nem kell kivenni a magját, az ilyen zsenge töknek szinte még belseje sincs.


Az apróra vágott paradicsomot és fokhagymát is hozzáadjuk.


Kaprot bőven teszünk hozzá.


A kész ételbe is teszünk még apróra vágott kaprot.


Tejföllel kínálhatjuk.


Végül is nevezhetjük lecsós töknek vagy ratatouillenak is.
Készíthetjük cukkiniből vagy patisszonból is.

Bármilyen hús mellé köretnek, vagy csak magában is nagyon finom.