2015. július 11., szombat

Pulykacomb zöldséggel sütve

Hozzávalók:

  • 2 -3 db pulyka felső comb
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • uborka
  • retek
  • újhagyma
  • oreganó
  • bazsalikom
  • currykrém
  • 2 ek. olaj






Elkészítés:


Inkább kisebb pulykacombból készítsük.

A húst megmossuk, megtörölgetjük.


Tenyerünkkel felemeljük a bőrt és visszahajtjuk, hogy majd megtölthessük.
Sóval, bazsalikommal, oreganóval és zöld curry krémmel megfűszerezzük a combot  a bőre alatt.
Természetesen bármilyen más fűszert is használhatunk.


A húst a kiolajozott tepsibe helyezzük és teszünk a bőre alá bőven újhagymát.
A zöld szárat is feltétlenül tegyük bele.


Rakjunk a hús köré mindenféle zöldséget, ami csak van otthon.
Én sárgarépát, fehérrépát, uborkát, retket és sok újhagymát tettem bele.


A fűszerekkel szórjuk meg a húst kívülről és a zöldségeket is.


Egy pohárka vizet töltsünk a tepsibe és alufóliával lefedve süssük puhára a húst.


Finom omlós sült húsunk lesz, amit a zöldségekkel körítve tálalhatunk.


A húst hidegen szendvicsbe is tehetjük.
Sokkal ízletesebb, mint a felvágottak és legalább tudjuk, hogy mit eszünk...