2016. október 1., szombat

Sült csirke sült kápiával

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • zöldpaprika
  • olaj
  • kápia paprika (színes)
  • paradicsom
  • kurkuma
  • sáfrány





Elkészítés:





Nagyon finom, illatos könnyű sült csirke.
Sok paprika és paradicsom kell hozzá, de nem lesz lecsós jellegű az étel.

A csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk és kiolajozott tepsibe helyezzük.
Megsózzuk.
 

A többféle zöldpaprikát, paradicsomot megmossuk.


A csirkét kurkumával és sáfránnyal alaposan befűszerezzük.


A csirkék bőrét is fellazítjuk és ott is fűszerezzük a combokat.


Negyed zöldpaprikákat teszünk a bőr alá, majd visszaigazítjuk a combokra.


Néhány zöldpaprikát és negyedelt paradicsomot is szórunk a húsok közé.
Egy pohárka vizet öntünk alá, hogy ennek gőzében puhuljon a hús.


Letakarjuk fóliával a tepsit és a sütőben majdnem teljesen puhára sütjük a húst.



Most hozzátesszük a maradék paradicsomot és sok-sok kápia paprikát, amelyeket félbevágtunk.


Újból sütőbe tesszük és pár perc alatt készre sütjük az ételt.


A sült paradicsom az étel körete is.



 A sült kápia nagyon ízletes kiegészítője ennek az isteni csirkesültnek.