2016. október 30., vasárnap

Sült hal tökkel

Hozzávalók:

  • hal
  • főzőtök
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • fokhagyma granulátum
  • őrölt gyömbér
  • friss gyömbér
  • oregáno
  • olaj




Elkészítés:





Ez egy egyszerű egyben sült hal zöldségágyon sütőben sütve.
Friss és szárított fűszereket is használtam.


A megtisztított, megmosott és leszárított halakat beirdaljuk és sóval valamint a fűszerekkel kívül-belül jól befűszerezzük.



Hosszúkás kolbásztökkel készítettük, de persze bármilyen zsenge tök, cukkini jó hozzá.


A meghámozott tököt ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.


A kiolajozott tepsibe tetszés szerint lerakjuk a tököt és a paradicsom karikákat.
Megszórjuk vágott fokhagymával, picit sózzuk is meg.
Végül fektessük rá a halat és arra is szórjunk fokhagymát, gyömbért.


Sütőben 180 C fokon süssük pirosra a halat.


Ezalatt a tök és a paradicsom is megpuhul.