2016. október 30., vasárnap

Pak-choi köret

Hozzávalók:

  • pak-choi
  • zöldpaprika
  • pritamin paprika
  • lila újhagyma
  • citrom
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • citromlé
  • 1 ek. olívaolaj





Elkészítés:



Hamar megszerettem a pak-choit.
Mostanában már több helyen lehet kapni és sokféle ételben felhasználhatjuk ezt a vitamindús zöldséget.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/pak-choi-salata-fekete-erdei-sonkaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/osztrigaszoszos-soba-teszta-salata-pak.html


Ezúttal köretnek készítettem.


Előkészítjük a hozzávalókat, mindent megmosunk feldarabolunk.
A pak-choit hosszában kettévágjuk.


A wokban egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük a többféle színű paprikát.


Csípőset is tehetünk bele.


Lila hagymát adunk hozzá.
Ettől finom édes lesz.


Kicsit pirítjuk, kevergetjük.
Fokhagymát és reszelt gyömbért teszünk bele.


Végül hozzáadjuk a pak-choit és azzal pár percig pirítjuk, maradjunk ress, ne puhítsuk el.
Sózzuk és citromlével ízesítsük.