2017. július 1., szombat

Petrezselymes újburgonya

Hozzávalók:


  • újburgonya
  • hagyma
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • éteízesítő
  • újhagyma 








Elkészítés:


Minden évben várjuk a friss újburgonyát és azonnal elkészítjük a petrezselymes receptet.

A burgonyát vízbe tesszük és recés késsel lekaparjuk a héját.
Ne hámozzuk, mert akkor elveszíti az a selymesen sima külső felületét, amelyet a legjobban szeretek.


Nagyobb hasábokra vágjuk.


Egy kevés olajon megfuttatunk szálasra vágott hagymát.


Beletesszük a burgonyát.
Megsózzuk és ételízesítővel enyhén megszórjuk.
Paradicsomot és zöldhagymaszárat is dobunk mellé.

Lefedve  puhára főzzük.
Főzés közben enged levet, de, ha szükséges egy pohárka vizet önthetünk alá, hogy ne égjen le.


A végén szórjuk meg gazdagon vágott petrezselyemmel.