2017. július 1., szombat

Zöldséges tócsni

Hozzávalók:


  • burgonya
  • fokhagyma
  • tojás
  • liszt
  • bors
  • cékla 
  • sárgarépa
  • cukkini
  • tejföl
  • sajt




Elkészítés:


A tócsnit mindenki szereti, egyszerűen vagy kissé megbolondítva... sokszor készítjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/fuszeres-tocsni.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-tocsni.html

Most egy zöldséggel töltött változatot készítettem.

Meghámozzuk a burgonyát.
Lemossuk.


A reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük.


Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát nyomunk bele és tojással összekeverjük a masszát.


Lisztet adunk hozzá.


A tócsni tésztával kibélelünk egy kiolajozott sütőformát.
180 C fokos sütőben 10 percig elősütjük.


Közben zöldség hámozóval vagy uborka szeletelővel vékony szalagokat vágunk a meghámozott sárgarépából és céklából,

Ugyanígy felszeleteljük a cukkinit is, de azt nem hámozzuk meg.


Kivesszük a tepsit a sütőből.


Tejföllel megkenjük a tócsnit.


Reszelt sajttal jól megszórjuk.


Váltakozva, spirál alakban feltekerjük a zöldségeket.
Középről induljunk el.


Jó szorosan tekerjünk.
Olajozzuk meg egy picit a tetejét.


Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre.
Tortaszerűen szeleteljük.



Magában vagy köretnek tálaljuk.


Langyosan a legjobb.