2017. július 1., szombat

Új káposzta saláta

Hozzávalók:



  • hagyma
  • új káposzta
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • uborka
  • zöldhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • ecet
  • cukor/édesítő






Elkészítés:

A harsogóan ropogós új káposztából finom saláta készül.


Tisztítsuk meg a sárgarépát és az uborkával együtt vágjuk karikára.


Szeleteljük  csíkokra a káposztát.


Újhagymát is tegyünk bele.


Karikázzuk fel a hagymát és az újhagymát a zöld szárával együtt.


A színes zöldpaprikákat is csíkozzuk fel és tegyük a salátába.
Keverjük össze.


Törött borssal és őrölt köménnyel szórjuk meg.


Forraljunk fel egy kevés vizet, sózzuk meg, ecetet is tegyünk bele és a végén cukorral ízesítsük, hogy kellemes saláta levet kapjunk.
Öntsük a salátára és hagyjuk kihűlni.

Befőttes üvegben sokáig eláll a hűtőben.