2017. szeptember 2., szombat

Csirkeláb és szárny pörkölt

Hozzávalók:


  • csirkeszárny
  • csirkeláb
  • hagyma
  • fokhagyma
  • libazsír
  • fűszerpaprika
  • paprika
  • paradicsom
  • bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • paradicsom püré







Elkészítés:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/12/csirkelab-porkolt.html 

Van aki szereti, van aki nem !
Mi igen.

Alaposan megtisztítjuk a lábakat, karmokat levágjuk, a bőrt lehúzzuk.

A szárnyakat is nagyon gondosan szabadítsuk meg az esetleges tollaktól tokoktól, majd a folyó víz alatt kezünkkel erősen dörzsöljük le a sárgás bőrt.



Egy kevés libazsíron kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát.


Tegyük bele a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.



Pár percig süssük.


Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kevés vizet tegyünk bele és máris beletesszük a lábakat.


Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt és morzsolt majoránnát teszünk bele.


Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat.
Pár kanálka sűrített paradicsomot is adjunk hozzá.


Fedő alatt főzzük, amíg már puhulni nem kezd.
Most adjuk hozzá a szárnyakat is.


A szárnyak hamarabb puhulnak, mint a csontos lábak.


Lefedve főzzük készre az ételt.


Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk meg.


Nagyon finom, ragacsos ételt kapunk, amit nokedlivel vagy tésztával és uborka salátával kínáljunk.