2018. augusztus 12., vasárnap

Fűszeres sült csirkecomb

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • szegfűbors
  • cayenne-i bors
  • római kömény
  • fokhagyma
  • édes chiliszósz
  • szójaszósz
  • 1 ek. olaj




Elkészítés:



Ezúttal illatos, fűszeres sült csirkét készítünk.

Jóféle kapirgálós csirke combjából készítettem.


A megtisztított, megmosott combokat bőrös felükkel lefelé a tepsibe fektetjük.
Megsózzuk.
 

Mozsárban összetörjük a fűszereket, a szegfűborsot és a cayenne-i borsot.


Rászórjuk a húsra, majd a római köménnyel és a zúzott fokhagymával is megfűszerezzük.


Pici olajat öntünk a tepsibe és megfordítjuk a húsokat.
Ezt a felüket is megsózzuk és római köménnyel megszórjuk.
Isteni édes chili szósz öntünk rá.


Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára.
Egy gondolatnyi világos szójaszósszal is meglocsoljuk a csirkét.


Lefedjük a tepsit és 180 C fokon megsütjük a csirkét.


Nagyon zamatos, illatos lesz a csirke.




Párolt zöldséggel, salátával kínáljuk.